RoboLabor robotszakkör

Jelentkezni az oldal alján található Google űrlap kitöltéséval lehet

Ha már ismersz minket és „csak” jelentkezni szeretnél, akkor nyugodtan görgess le, ameddig csak tudsz.
De ha bővebben érdekel a RoboLabor, akkor olvass tovább, biztos lesz pár hasznos infó.

Kurucz Balázs vagyok, és az ARDE Hungray Kft. keretein belül én alapítottam a RoboLabort. 

Én magam matematika-technika tanárként végeztem, innen is van az indíttatás robotszakkörök vezetésére. Személyes érintettség révén már évek óta foglalkozunk LEGO EV3 robotokkal az ARDE Hungary keretein belül. Évek óta járunk gyerek és ifjúsági rendezvényekre az IfjúMérnökökJátszóterével, amely nem csak robotokból áll, de az edutainment, a játszva tanulás jellemző minden elemére.

Miből áll a szakkör?

A legmodernebb LEGO robotokból, az EV3-ból 10 db áll a szakkör tagjainak a rendelkezésére. A robotok programozásához szükséges laptopot adjuk mi, de ha valaki szeret saját laptoppal dolgozni, akkor hozhatja azt is a szakkörre. Ezeket a robotokat grafikus „G” programnyelven programozzuk a szakkörön és ha minden jól megy, akkor a tél elején már elkezdünk készülni 1-2 tavaszi robotversenyre.

Mit kell tudnia a gyereknek, ha járni akar kezdő szakkörre?

Kist túlzással azt mondhatom, hogy viselkedni és olvasni. A programozás nagyon könnyen érthető és kezelhető grafikus felületen zajlik. Rengeteg jó kisfilm van EV3 programozásról a neten, de a kiadott feladatokat el kell tudnia olvasni és fel kell ismerni, hogy melyik portba mit vár a program és mi van bedugva a valóságban.

Mit kell tudnia a gyereknek, ha járni akar haladó szakkörre?

Haladó szakkörre olyanok járnak, akik már ismerik az EV3 programozói felületét, programoztak már önállóan, megtudják csinálni a ezeket a feladatokat.

Miért hozzánk járj szakkörre?

Egyik előnyünk a technikai háttér, nem minden szakkör rendelkezik 10 db EV3 robottal. A szakkörvezetők is tapasztaltak, évek óta vezetnek robotszakkört. Mit tanul a gyerek a robotszakkörön és a robotversenyeken? A fiam évek óta jár robotversenyekre, figyelemmel kísérem a felkészüléseket és mentorálom is a csapatot a lehetőségeinkhez képest. Több konferencián tartottam már előadást, hogy mit tanul egy gyerek a robotversenyeken. A kecskeméti konferencia prezentációja itt megtekinthető.

Miért jobb a RoboLaborban tanulni mint otthon?

A National Instruments támogatásával több nagyon jó digitális könyv is megjelent az évek során LEGO robotokra. Ezekből elvben otthon is meg lehet tanulni robotot programozni. Ám ha valami nem működik, vagy nem úgy működik, ahogy azt szeretnénk, akkor jó ha van segítség, akitől kérdezhetünk. Ezen kívül a szakkörön a gyerekek hasonló érdeklődésű társakkal vannak együtt, sok új barátra is szert tehetnek.

Kell otthonra robot?

Nem szükséges, sőt eleinte nem is javasoljuk, hogy legyen otthon robotja a gyereknek. A LEGO EV3 robotok nem elérhetetlen csillagászati összegűek, ha oktatási célú taneszköznek tekintjük őket, viszont amíg ki nem derül, hogy a gyerkőc tényleg érdeklődik a téma iránt és sokáig fog foglalkozni a robotokkal, addig nem érdemes ennyi pénzt beletenni egy robotba.

Időpontok:

A RoboLabor minden helyszínen ugyan azzal az időbeosztással működik, csak helyszínenként más napokon: 16.30-tól 18.00-ig a haladók számára 18.15-től 19.45-ig számára szólnak a foglalkozások.

Helyszínek:

Hétfői napokon: Gödöllő, Művészetek Háza, (2100 Gödöllő, Szabadság út 6.)
Keddi napokon: Budapest, Corvin negyed, EPAM, (1082 Budapest, Corvin Futó utca 47-53.)
Szerdai napokon: Budapest, Rákosszentmihály, Szentmihályi Művelődési Ház, (1161 Budapest, János utca 141-153)
Pénteki napokon: Kerepes, Forrás Művelődési Ház, (2144 Kerepes, Templom utca 3.)

Mibe kerül a szakkör?

Egy szakköri foglalkozás részvételi díja bruttó 3 000 Ft, de 6 foglalkozást egyben fizetve bruttó 15 000 Ft a részvételi díj, ami 2 500 Ft foglalkozásonként.

Jelentkezni itt lehet, az adatlap kitöltésével: